Hürriyet

20 Nisan 2012 Cuma

Balık kapama

Malzemeler: Yarım kg. kefal, 1 büyük kuru soğan, 3 domates, 3-4 yeşil biber, 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, 1 tane defne yaprağı, 1 çay bardağı su, kızartmak için zeytinyağ, üzerine kıyılmış maydanoz.

Yapılışı: Balık  bir parmak kalınlığında dilimlenip zeytinyağında kızartılarak borcama dizilir. Diğer tarafta soğan incecik kıyılır, ince kıyılmış biberlerle zeytinyağında kavrulup kabuğu soyulup doğranmış domates eklenerek pişirmeye devam edilir. Pişerken içine defne yaprağı atılır, pişince içinden alınır.Tuz, karabiber eklenir.1 çay bardağı su eklenip balıkların üzerine dökülür. Fırında veya ocakta 5-10 dak. kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
                                       
                                         Fotoğrafları büyütmek için üzerlerine tıklayınız.








4 yorum:

  1. Hımm nefis görünüyor ellerinize sağlık hayırlı cumalar;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Size de hayırlı Cumalar.

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım paylaşımların bol olsun inşallahh nefis olmuş sevgiler;))

    YanıtlaSil