Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
9 Mayıs 2013 Perşembe
Havuç kremalı kek
Malzemeler: 1 su bardağı şeker, 3 yumurta, 1 su bar. süt, 1 su bar. sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 portakal kabuğu rendesi,un.
Krema: 2 paket toz krem şanti,1 su bar. soğuk süt, 1 büyük havuç, 1 kahve fincanı şeker,
Pastanın arasına: 1 su bar. süt.
Üzerine:Kivi, çilek, toz antep fıstığı.
Yapılışı: Kek için: Şeker ve yumurtalar çırpılıp içine diğer malzemeler konarak karıştırılır.Yağlanmış kek kalıbına boşaltılıp 175 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra ortasından ikiye bölünüp her iki parçaya 1 bardak süt paylaştırılarak gezdirilir.
Ayrı bir kapta 1 havuç rendesi 1 fincan şekerle pişirilip soğutulur.
Sütle krem şanti çırpılır,1 çay bar.ayrılıp havuçla karıştırılır.Pastanın arasına sürülür, diğer parça kapatılır.Krem şanti sürülerek kivi ,çilek ve antep fıstığı ile süslenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tek kelimeyle harika.. Ellerinize sağlık. Sizi takibe aldım bende beklerim mutlaka. sevgiler kucak dolusunca..
YanıtlaSillezzetbloglari.blogspot.com
Ne kadar şık gözüküyor ve belli ki tadı da görüntüsü gibi. Ellerinize sağlık, izninizle takipçiniz oldum.
YanıtlaSilHarika görünüyor :)Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum .Sevgiler..
YanıtlaSilguzel bır blog teması tasarlamamı ıstersenız bana ulasın
YanıtlaSil