Hürriyet

9 Mayıs 2013 Perşembe

Havuç kremalı kek


Malzemeler: 1 su bardağı şeker, 3 yumurta, 1 su bar. süt, 1 su bar. sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 portakal kabuğu rendesi,un.
Krema: 2 paket toz krem şanti,1 su bar. soğuk süt, 1 büyük havuç, 1 kahve fincanı şeker,
Pastanın arasına: 1 su bar. süt.
Üzerine:Kivi, çilek, toz antep fıstığı.

Yapılışı: Kek için: Şeker ve yumurtalar çırpılıp içine  diğer malzemeler konarak karıştırılır.Yağlanmış kek kalıbına boşaltılıp 175 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra ortasından ikiye bölünüp  her iki parçaya 1 bardak süt paylaştırılarak gezdirilir.
Ayrı bir kapta  1 havuç rendesi 1 fincan şekerle pişirilip soğutulur.
Sütle krem şanti çırpılır,1 çay bar.ayrılıp havuçla karıştırılır.Pastanın arasına sürülür, diğer parça kapatılır.Krem şanti sürülerek kivi ,çilek ve antep fıstığı ile süslenir.

4 yorum:

  1. Tek kelimeyle harika.. Ellerinize sağlık. Sizi takibe aldım bende beklerim mutlaka. sevgiler kucak dolusunca..

    lezzetbloglari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar şık gözüküyor ve belli ki tadı da görüntüsü gibi. Ellerinize sağlık, izninizle takipçiniz oldum.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor :)Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum .Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. guzel bır blog teması tasarlamamı ıstersenız bana ulasın

    YanıtlaSil