Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
27 Aralık 2010 Pazartesi
BALKABAKLI TATLI
Malzemeler: Sarı kabak, toz şeker, kare şeklindeki bisküviler, dövülmüş ceviz,vanilya.
Üzeri için krem şanti,süt, yeşil antep fıstığı, pastacı simi, pasta boncukları( kırmızı, metal rengi), meyva kuruları.
Yapılışı: Kabak soyulup doğranır. Toz şeker dökülüp bekletilir. Sulanan kabaklar haşlanır. Robottan geçirilerek püre haline getirilir. İçine vanilya, kırıklanmış bisküvi, ceviz karıştırılır.
strech film tezgaha yayılır. Kabak püresi yayılır ve düzelterek sarılır, buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi gün tatlı üzeri açılarak bir servis tabağına alınır. 1 bardak sütle hazırlanmış krem şanti üzerine sürülür, pasta süsleriyle süslenerek dilimler halinde servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder