Hürriyet

27 Aralık 2010 Pazartesi

BALKABAKLI TATLI

   
Malzemeler:  Sarı kabak, toz şeker, kare şeklindeki bisküviler, dövülmüş ceviz,vanilya.
                             Üzeri için krem şanti,süt, yeşil antep fıstığı, pastacı simi, pasta boncukları( kırmızı, metal rengi), meyva kuruları.

Yapılışı: Kabak soyulup doğranır. Toz şeker dökülüp bekletilir. Sulanan kabaklar haşlanır. Robottan geçirilerek püre haline getirilir. İçine vanilya, kırıklanmış bisküvi, ceviz karıştırılır.
strech film tezgaha yayılır. Kabak püresi yayılır ve düzelterek sarılır, buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi gün tatlı üzeri açılarak bir servis tabağına alınır.  1 bardak sütle hazırlanmış krem şanti üzerine sürülür, pasta süsleriyle süslenerek dilimler halinde servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder