Küçük doğranmış kuzu eti (250 gr.) kendi suyunu çekinceye kadar kavrulur. Zeytinyağ (Yarım fincan) eklenip soğanlar (250 gr.)da eklenerek biraz daha kavrulur.Salça (1 yemek kaşığı) , kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı) ve sıcak su karıştırılarak pişirilir. Tuzu en son ilave edilir.
Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
5 Aralık 2010 Pazar
Soğan yemeği
Soğanlı et yemeği.
Küçük doğranmış kuzu eti (250 gr.) kendi suyunu çekinceye kadar kavrulur. Zeytinyağ (Yarım fincan) eklenip soğanlar (250 gr.)da eklenerek biraz daha kavrulur.Salça (1 yemek kaşığı) , kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı) ve sıcak su karıştırılarak pişirilir. Tuzu en son ilave edilir.
Küçük doğranmış kuzu eti (250 gr.) kendi suyunu çekinceye kadar kavrulur. Zeytinyağ (Yarım fincan) eklenip soğanlar (250 gr.)da eklenerek biraz daha kavrulur.Salça (1 yemek kaşığı) , kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı) ve sıcak su karıştırılarak pişirilir. Tuzu en son ilave edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder