Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
9 Temmuz 2011 Cumartesi
Buğdaylı tatlı
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış buğday, 1 su bar. haşlanmış nohut,1 çay bar. dövülmüş ceviz,( istenirse kuru üzüm, kuru kayısı vb.) istenildiği kadar toz şeker, vanilya, üzerine kavrulmuş susam,badem.
Yapılışı:Bir tencereye haşlanmış buğday ve nohut konup üzerine 1 su bar. su ve şeker eklenerek şeker eriyinceye kadar kaynatılır. Soğuyunca blenderden geçirilip ceviz eklenir.Bir kaba yayılır. Soğuduktan sonra üstüne susam ve bademler dökülür. Buzdolabında donduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık,çok nefis görünüyor:)
YanıtlaSil