Malzemeler: Kırmızı etli biber, kuru soğan, domates, tarhana otu, tuz.
Yapılışı: Malzemeler istenildiği kadar hazırlanır, yıkanıp doğranır. Tencerenin altına yıkanmış tarhana otu, üzerine doğranmış kırmızı etli biber, onun üzerine doğranmış soğanlar en üste de domatesler konur. Biraz su eklenip pişirilir. İçindeki tarhana otu alınıp atılır. Servis tabağına alınan yemeğin üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır.
Yapılışı: Malzemeler istenildiği kadar hazırlanır, yıkanıp doğranır. Tencerenin altına yıkanmış tarhana otu, üzerine doğranmış kırmızı etli biber, onun üzerine doğranmış soğanlar en üste de domatesler konur. Biraz su eklenip pişirilir. İçindeki tarhana otu alınıp atılır. Servis tabağına alınan yemeğin üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder