70. Hafta Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için tarifimi http://teraskeyfi.mutfaksirlari.com arkadaşımıza gönderiyorum.
Malzemeler: 3 tane ayva, 3 su bar. su, 2 veya isteğe göre 1.5 su bardağı toz şeker, Yarım su bardağından biraz daha fazla nişasta, vanilya, lokumları bulamak için hindistan cevizi.
Yapılışı: Ayvaların kabukları soyulup dilimlenir.Çekirdekleriyle beraber su eklenerek iyice haşlanır.Soğuduktan sonra blenderden geçirilip ezilir. Bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Suyla ezilmiş nişasta eklenerek bulamaç yapılır.İçine 1 su bardağı ayva püresi eklenip karıştırılır. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak bir buçuk saat pişirilir. Suyla ıslatılmış bir borcama dökülür, soğutulur. Daha sonra buzdolabına konup 1 gün bekletilir. Sonra çıkarılıp dilimlenir, hindistan cevizine bulanarak servis yapılır.
Bu yıl bizim ayva ağacı pek bereketliydi. Herkese ayva dağıttık. Daha da var. Dün ayva tatlısı yapmıştım. Bayramdan sonra da ayva lokumunu deneyeyim. Pek güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Çok güzel görünüyor,tadını merak ettim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvde ayva çok var...Yapayım...Eminim güzel olur..Ellerine sağlık
YanıtlaSiltarifinden faydalandım ve yaptım. çok beğendim. ellerine sağlık
YanıtlaSil