Hürriyet

3 Kasım 2011 Perşembe

Karnıbahar kavurması

Malzemeler: 1 tane karnıbahar, 1 tane büyük kuru soğan, 2-3 tane biber, 1-2 tane domates, tuz,karabiber, domates salçası,kırmızı toz biber, zeytinyağı.

Yapılışı: Karnıbaharın çiçekleri ayrılıp,yıkanır. Küçük küçük doğranır.Tencereye zeytinyağı konup soğan ve biberler kavrulur.İçine domates eklenip pişirilir. Salça,kırmızı toz biber karıştırılır. Karnıbaharlar eklenip tencerenin kapağı kapatılarak hiç su koymadan kısık ateşte pişirilir.Nazilli'nin özelliği olarak bu yemeğe turunç sıkılarak yenir.

1 yorum:

  1. çok severiz.Limon sıkıp servis yaparım.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil