Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
30 Kasım 2012 Cuma
Gerdan tatlısı
Malzemeler: İstenildiği kadar koyun boynu (Kurbanda kesilmiş hayvanın boyun eti),pekmez,3-4 tane karanfil, 1 tane çubuk tarçın,kavrulmuş badem, kavrulmuş çam fıstığı, isteğe bağlı olarak kuru kayısı, kuru erik, toz tarçın.
Yapılışı: Koyun boynu düdüklü tencerede iyice haşlanır. Etleri kemiklerinden ayrılır.Etlerin üzerindeki yağlar ve sinirler hiç kalmayacak şekilde temizlenip etler kibrit çöpünden biraz daha kalın didiklenir. Bir tencereye alınır, içine (tadını kendiniz ayarlayacaksınız.Ben öyle yaptım) pekmez şerbeti ya da pekmez sevmem derseniz şeker şerbeti,karanfil ve çubuk tarçın konarak kaynatılır. Kıvamı aşure gibi olur.İçine daha önceden kavrulmuş badem ve çam fıstığı eklenir. Servis tabağına alınan tatlı soğuyunca üzerine toz tarçın dökülerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder