Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
30 Kasım 2012 Cuma
İşkembe dolması
Malzemeler: 1 tane kuzu işkembesi, zeytinyağlı dolma harcı ( pirinç, soğan, maydanoz, kavrulmuş künar, kuşüzümü, baharatlar vb.), salça, kırmızı toz biber, yorgan iğnesi ve pamuk ipliği,
Yapılışı: İşkembe temizlenip yıkandıktan sonra dikdörtgen olacak şekilde kesilir. Bir tarafı açık kalacak şekilde dikilip içine hazırlanan dolma içi doldurulur. Ağzı da dikildikten sonra üzerine sıcak su konarak düdüklü tencerede 1 saat pişirilir. Servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık. Çok güzel olur. Sevgiler.
YanıtlaSilSıcak yenecek yiyeceklerin zamanı artık zamanı geldi.
YanıtlaSilHarika olmuş, ellerinize sağlık.
Sevgiler.