Hürriyet

30 Kasım 2012 Cuma

İşkembe dolması



Malzemeler: 1 tane kuzu işkembesi, zeytinyağlı dolma harcı ( pirinç, soğan, maydanoz, kavrulmuş künar, kuşüzümü, baharatlar vb.), salça, kırmızı toz biber, yorgan iğnesi ve pamuk ipliği,

Yapılışı: İşkembe temizlenip yıkandıktan sonra dikdörtgen olacak şekilde kesilir. Bir tarafı açık kalacak şekilde dikilip içine hazırlanan dolma içi doldurulur. Ağzı da dikildikten sonra  üzerine sıcak su konarak düdüklü tencerede 1 saat pişirilir. Servis yapılır.



2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok güzel olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sıcak yenecek yiyeceklerin zamanı artık zamanı geldi.
    Harika olmuş, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil