Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
30 Kasım 2013 Cumartesi
Yufkalı-milföylü börek
Malzemeler: 5-6 tane kare milföy hamuru, 3 tane yufka, lor peyniri (ya da araya soğanla kavrulmuş kıyma da koyabilirsiniz), Üstüne: 2 şişe maden suyu, 1 yumurta, Yarım su bar. zeytinyağ, 1 su bardağı süt,
Yapılışı: Dikdörtgen şeklinde bir borcam kullanılır. 2 buçuk -3 kare milföy hamuru birleştirilip unla dikdörtgen şeklinde açılır, borcamın tabanına yayılır. Üzerine 1 buçuk yufka kırpık kırpık yapılıp milföyün üzerine yerleştirilir. Üzerine sadece lor veya kıymalı harç konur. Onun da üzerine tekrar 1 buçuk yufka kırpıklanarak yerleştirilir. En üste tekrar kalan milföy hamuru ince açılarak yayılır. Kareler halinde kesilir. Bir kapta sıvı malzemeler karıştırılıp tepsinin üzerine boşaltılır. Üzeri streçle kapanarak buzdolabında 1 gece bekletilir. Ya da sabahtan hazırlanıp buzdolabına konarak akşama kadar bekletilir. 180 derece fırında pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu böreği duymuştum ama denememiştim.Mutlaka deneyeceğim.Ellerine sağlık...
YanıtlaSil