Hürriyet

18 Aralık 2013 Çarşamba

İrmikli fındık tatlı



Malzemeler: 3 yumurta,1 buçuk su bar. irmik, Yarım su bar. yoğurt, Yarım su bar. sıvı yağ, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar Söke un,
Şerbeti:  3 su bardağı şeker,3 buçuk su bar. su.

Yapılışı: Malzemeler karıştırılıp yoğrulur.

Parçalar koparılıp rulo yapılır, parça parça kesilir.

Her parça irmiğe bulanır.


Fırın tepsisine yerleştirilen hamurlar 175 derece fırında pişirilir.

Daha önceden şerbeti yapmak için  ılık suyun içine şeker konarak karıştırılır. Şerbet kaynatılmaz. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülerek  dinlendikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder