Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
31 Mart 2014 Pazartesi
Keçiboynuzu unlu kremalı pasta
Malzemeler: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bar. süt, 1 su bar.sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un.
İç kreması: 7 kaşık irmik, 5 kaşık şeker, 1 paket damla sakızlı vanilya, süt, ince doğranmış kuru kayısı,
Kreması: 1 su bar. süt, 1 paket krem şanti, 2 yemek kaşığı öğütülmüş keçi boynuzu unu,
Üstüne: Taze pişmaniye.
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker çırpılır, içine diğer malzemeler eklenerek 175 derece fırında kek pişirilir.
Diğer tarafta süt ve krem şanti çırpılır,içine keçiboynuzu unu konur.İç krema karıştırılıp pişirildikten sonra ılınmaya bırakılır.Hazırlanan iç krema kekin arasına kaplanarak en üste krem şanti kaplanır.Servisten önce taze pişmaniye serpilerek çayın yanında servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder