Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
23 Haziran 2014 Pazartesi
Krepte tavuk
Malzemeler:
Krep için: 1 su bardağı süt, 1 su bar. un, 2 yumurta. ( Un fazla gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.)
İç harcı: 2 adet tavuk göğsü, 1 kuru soğan, 2 yeşil biber, 2 domates,zeytinyağ,karabiber, kuru nane, kekik, tuz,kırmızı toz biber, domates salçası,
Üzerine: kaşar rendesi,
Yapılışı: İlk önce krepler hazırlanıp bir kenara bırakılır.
Bir tencereye zeytinyağ konup içine kuru soğan ve doğranmış biberler konarak kavrulur. Küp doğranmış tavuk etleri eklenerek karıştırılır,pişmeye bırakılır. Üzerine doğranmış domates eklenip tencerenin kapağı kapatılarak pişmesi beklenir. Biraz sıcak su eklenir.İndirmeden önce baharatlar, salça, kırmızı toz biber karıştırılır. 5 dk. kadar daha pişirilerek ocaktan indirilir.
Krep bir tabağa konur, tavuklar suyu süzülerek paylaştırılır. Bohça gibi sarılarak borcama yerleştirilir.Tavuğun kalan suyu eklenir, 175 derece fırına sürülür. Krep biraz kızarınca rende kaşar paylaştırılır.Eriyince çıkarılır. Domates,biber,vb. malzemelerle süslenerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder