Hürriyet

3 Mayıs 2015 Pazar

Bulgurlu tavuk yemeği





Malzemeler: 2 tane tavuk göğüs eti, 1 tane kuru soğan,  1 çay bar.  şehriyeli bulgur,  domates salçası, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, 5-10 kadar kuru biber, 5-6 kadar dilimlenip kurutulmuş domates, zeytinyağ.(İstenirse üzerine kuru nane, kekik)

Yapılışı: Bir tencereye zeytinyağ konup doğranmış tavuk etleri ve soğanlar konup  sotelenir.Salça ,kırmızı toz biber, kuru biberler, kuru domatesler  ve bulgur atılıp biraz çevrilir. Sıcak su ekleyerek pişmeye bırakılır. İnmezden 5 dk. önce baharatlar eklenir. Daha sonra  ateşten alınıp demlenmeye bırakılır. Yerken üzerine kuru nane, kekik serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder