Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
3 Mayıs 2015 Pazar
Bulgurlu tavuk yemeği
Malzemeler: 2 tane tavuk göğüs eti, 1 tane kuru soğan, 1 çay bar. şehriyeli bulgur, domates salçası, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, 5-10 kadar kuru biber, 5-6 kadar dilimlenip kurutulmuş domates, zeytinyağ.(İstenirse üzerine kuru nane, kekik)
Yapılışı: Bir tencereye zeytinyağ konup doğranmış tavuk etleri ve soğanlar konup sotelenir.Salça ,kırmızı toz biber, kuru biberler, kuru domatesler ve bulgur atılıp biraz çevrilir. Sıcak su ekleyerek pişmeye bırakılır. İnmezden 5 dk. önce baharatlar eklenir. Daha sonra ateşten alınıp demlenmeye bırakılır. Yerken üzerine kuru nane, kekik serpebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder