Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
9 Aralık 2011 Cuma
Sarı kabak turşusu
Malzemeler: (Miktarlar isteğe bağlı)
Sarı kabak dilimi, kuru biber, sarımsak, nar ekşisi veya isteğe bağlı limon suyu,
Yapılışı: Kabak küp şeklinde doğranır, kuru biberle birlikte haşlanır.Haşlanırken karıştırılarak ezilir. Sarımsak ezilir,ekşiyle beraber karıştırılır.Bir kaseye haşlanmış kabaklar alınır.Tuz, ekşi ve sarımsak eklenerek (köylülerin söylediğine göre kuru börülce yemeği ile birlikte) servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben çorba niyetine içerim bu turşuyu:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Hayırlı Cumalar diliyorum..
Muhabbetle..