Yapılışı: Yufka tezgaha serilir,üstüne çırpılmış yumurta sürülür. 2 cm. kalınlığında yufka verev olarak kesilir.Taker teker suyun içine batırılıp çıkarılarak suyunun süzülmesi için makarna süzgüsüne konur.Daha sonra zeytinyağda kızartılıp kağıt havlunun üzerine çıkarılır.Puf şeklinde içi boş olduğu için uç kısmı açılarak peynir konur, ya da pudra şekeri serperek yenir.
Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
6 Aralık 2011 Salı
Tek yufkalı kahvaltılık
Malzemeler: 1 tane yufka, 1 yumurta, Kızartmak için zeytinyağ, Ayrıca peynir veya pudra şekeri.
Yapılışı: Yufka tezgaha serilir,üstüne çırpılmış yumurta sürülür. 2 cm. kalınlığında yufka verev olarak kesilir.Taker teker suyun içine batırılıp çıkarılarak suyunun süzülmesi için makarna süzgüsüne konur.Daha sonra zeytinyağda kızartılıp kağıt havlunun üzerine çıkarılır.Puf şeklinde içi boş olduğu için uç kısmı açılarak peynir konur, ya da pudra şekeri serperek yenir.
Yapılışı: Yufka tezgaha serilir,üstüne çırpılmış yumurta sürülür. 2 cm. kalınlığında yufka verev olarak kesilir.Taker teker suyun içine batırılıp çıkarılarak suyunun süzülmesi için makarna süzgüsüne konur.Daha sonra zeytinyağda kızartılıp kağıt havlunun üzerine çıkarılır.Puf şeklinde içi boş olduğu için uç kısmı açılarak peynir konur, ya da pudra şekeri serperek yenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder