Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
5 Ekim 2012 Cuma
Közlenmiş patlıcanla karnıyarık
Malzemeler: (Kişi sayısına göre) : Sapları kesilmiş patlıcanlar,
Yapılışı: Patlıcanlar fırında közlenir, bir tepsiye alınıp ortalarından bıçakla kesilir. İçine hazırlanan kıymalı iç harç yerleştirilir. Domates dilimleri ve biber konarak suyu ilave edilip ocakta 10 dak. kısık ateşte pişirilir.
İç harcı: Kıyma, kuru soğan, biberi domates, tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı toz biber, salça, maydanoz.
(Özellikle kızartma yasak olanlar için ideal bir yemek)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder