Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
10 Ekim 2012 Çarşamba
Tuzlu kek
Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 1 veya 1 buçuk su bardağı zeytinyağ (yağ miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz),3 yumurta,1 paket kabartma tozu, 1 avuç çökelek,beyaz peynir ya da lor, istenildiği kadar dereotu, maydanoz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru nane, aldığı kadar tam buğday unu.
Yapılışı: Yumurtalar mikserle iyice çırpılır. Bütün malzemeler karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına konup 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba abla,güzel tarifin şimdi burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/tuzlu-kek.html ellerine sağlık teşekkürler,gene beklerim :)
YanıtlaSilMerhaba .Blogunu yeni keşfettim.Eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler