Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
5 Ekim 2012 Cuma
Kraliçe dolması
Malzemeler: (Kişi sayısına göre) patates, kıyma, soğan, domates, salça, biber, kırmızı toz biber, karabiber, kuru nane,
Yapılışı: Patateslerin kabukları soyulup ortadan ikiye bölünür. Tencereye rahat oturabilmesi için alt kısmı bıçakla düzleştirilir.İçleri patlıcan oyacağı ile oyulup tencereye dizilir. Eğer önceden kıymalı iç hazırlanmışsa. Eğer hazırlanmamışsa suya ıslatılır. Diğer taraftan kıyma soğanla kavrulur, içine biberler atılır. Biraz da böyle kavrulduktan sonra domatesler eklenip pişirilir. İçine kalan malzemeler eklenip patateslerin içine doldurulur.Sıcak su konarak tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder