Yapılışı: Zeytinyağda kuru soğan hafif kavrulup içine etler atılır. Kavrulmaya devam edilir. Daha sonra ayıklanmış şevket-i bostanlar eklenip güzelce kavrulur, üstünü örtecek kadar sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. İnmesine yakın suyla ezilmiş un karıştırılır. İstenirse limon suyu eklenir. Yine isteğe göre bu yemek salçalı ve kırmızı toz biber konarak ta yapılabilir.
Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
26 Aralık 2012 Çarşamba
Kuzu etli Şevket-i bostan yemeği
Malzemeler: Yarım kilo şevket-i bostan , 1 tane kuru soğan, 200 gr.kuşbaşı kuzu eti, 1 yemek kaşığı un, limon,zeytinyağı.
Yapılışı: Zeytinyağda kuru soğan hafif kavrulup içine etler atılır. Kavrulmaya devam edilir. Daha sonra ayıklanmış şevket-i bostanlar eklenip güzelce kavrulur, üstünü örtecek kadar sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. İnmesine yakın suyla ezilmiş un karıştırılır. İstenirse limon suyu eklenir. Yine isteğe göre bu yemek salçalı ve kırmızı toz biber konarak ta yapılabilir.
Yapılışı: Zeytinyağda kuru soğan hafif kavrulup içine etler atılır. Kavrulmaya devam edilir. Daha sonra ayıklanmış şevket-i bostanlar eklenip güzelce kavrulur, üstünü örtecek kadar sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. İnmesine yakın suyla ezilmiş un karıştırılır. İstenirse limon suyu eklenir. Yine isteğe göre bu yemek salçalı ve kırmızı toz biber konarak ta yapılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder