Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
6 Mart 2013 Çarşamba
Pekmezli kek
Malzemeler:2 yumurta, 1 su bardağından 2 parmak az esmer toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt,1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, portakal kabuğu rendesi,zerine: hindistan cevizi, tarçın.
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker çırpılır.İçine süt, yağ, vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Kek kıvamına gelinceye kadar un (tercih kepekli undan yana) konup karıştırılır, yağlanmış kek kalıbında pişirilir. Fırından çıkarılıp soğutulur. İyice soğuduktan sonra 1 buçuk su bardağı üzüm pekmezi sıcak olarak kekin üzerine dökülür.Daha sonra hindistan cevizi ve tarçın dökülerek servis yapılır.
Not: Ben keki akşam pişirip üstünün şurubunu sabah döktüm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder