Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
16 Ağustos 2013 Cuma
Fırında sütlaç
Malzemeler: 1 lt. süt, Yarım su bar. pirinç,Yarım su bar. şeker (isteyen biraz daha şeker ekleyebilir),3 tatlı kaşığı mısır nişastası,bir tutam tuz, vanilya, üstü için 1 yumurta sarısı.
Yapılışı: Pirinç yıkanıp üzerini geçecek kadar su ve tuz koyarak haşlanır. Daha sonra içine süt ve şeker eklenip kaynatılır.Daha sonra bir kasede suyla ezilmiş nişasta da eklenip pişirilir. Biraz sulu kalacak şekilde bırakılır. İçine vanilya eklenip karıştırılır. Fırın kaplarının içine sütlaç paylaştırılır.Üzerine 1 yumurta sarısı ile karıştırılmış su kaşıkla dökülür. Fırın tepsisine yerleştirilen fırın kaplarının yarısına kadar su konup 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder