Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
14 Ağustos 2013 Çarşamba
Kavun kabuğu dolması
Malzemeler: Yazdan kurutulmuş kavun kabukları, pirinç, kuru soğan, domates, nane, karabiber, tuz, kırmızı toz biber, künar, kuş üzümü, zeytinyağ,salça, maydanoz,
Yapılışı: İç malzemelerle zeytinyağlı dolma harcı hazırlanır.Kuru kavun kabukları yumuşayıncaya kadar haşlanır. (Düdüklü tencerede) Harç malzemesi kabuğun içine uzunlamasına konup kapatılarak iple bağlanır. Tencereye dizilir. Üzerine salçalı su dökülerek pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. (Malzemede miktar belirtmedim, kabuk sayısı kadar belirlenir.) Kabuğu yenebilecek şekilde haşlanacağı için içiyle beraber yenir, kabuğu atılmaz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
şok oldum inananılmaz tarifler bunlar maşallah
YanıtlaSilşaşırmadım desem yalan olur.biz Türkler gerçekten yemek mucidiyiz.Bzilerin aç kalma gibi bir derdi asla olmaz herhalde.ellerine saglık.
YanıtlaSilçok ama çok ilginç, paylaşım için teşekkür ederim. Kavun kabuğu kurutmak için çok sıcak bölgeler mi gerekir acaba? Ben Ankara'dayım, mutlaka denemek istiyorum.
YanıtlaSil