Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
29 Ağustos 2013 Perşembe
Havuçlu-cevizli irmik pastası
Malzemeler:
Muhallebisi:6 yemek kaşığı irmik, 6 yemek kaşığı şeker, süt, 1 paket vanilya,
Üst harcı: 3 tane rende havuç, 2 yemek kaşığı şeker, dövülmüş ceviz, tarçın, vanilya.
Üst: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt,
En alta ufalanmış bisküvi.
Yapılışı: Bir borcamın altına ufalanmış bisküvi yayılır. Tencerede muhallebi malzemeleri karıştırılarak pişirilir. (Çok yumuşak olmaz) Biraz ılıklaşınca bisküvilerin üzerine yayılıp soğuması beklenir. Diğer tarafta havuç şekerle pişirilir. İçine ceviz, tarçın ve vanilya karıştırılıp muhallebinin üstüne yayılır. En üste çırpılıp soğumuş krem şanti sürülerek dilimlenir, buzdolabında bekletilir. Daha sonra dilimlenerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder