Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
12 Ekim 2013 Cumartesi
Haşhaşlı tatlı
Haşhaşlı tatlı
Malzemeler: 3 yumurta, 1 paket yumuşak margarin, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı kakao, 1 çay bar. toz şeker, 1 çay bar. sıvı yağ, 2 çay bar. irmik.
Şerbeti: 3 su bar. şeker, 4 su bar. su, 1/2 limon suyu. Üstü için ezilmemiş tane haşhaş tohumu.
Yapılışı: Hamur yoğrulup ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak tane haşhaşa batırılır. 175 derece fırında pişirilir. Önceden hazırlanan ılık şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür. Şerbetini çektikten sonra servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder