Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
9 Nisan 2011 Cumartesi
Düğün turşusu
Patlıcan ve biber doğranıp haşlanır. Blenderin içine 1 büyük başın tamamı sarımsak soyulup taneleri, 1 çay bardağı limon suyu yada koruk ekşisi,1 çay bardağı zeytinyağ, tuz, 1 dilim ekmek içi, 1 su bardağı su konur. Mikser çalıştırılıp malzemeler iyice ezilir. Haşlanmış patlıcan-biberlere karıştırılır. Suyu az gelirse biraz daha eklenir. Yemekte servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder