Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
4 Nisan 2011 Pazartesi
Pancar kavurması
Pancar kavurması
Kırmızı pancarın sapları ve yaprakları yıkanıp doğranır. Kuru soğan doğranıp zeytinyağda kavrulur.Kırmızı toz biber ve biraz salça eklenip karıştırılır. Doğranan pancarlar eklenip karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte su eklemeden kavrulur. Bir tabağa alınıp yoğurtla servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder