Hürriyet

11 Nisan 2011 Pazartesi

Köfteli yahni

Malzemeler:  Köftesi için: Yarım kg. kuzu eti, 1 çay bar. ince bulgur, tuz, kimyon, karabiber,un.
                     Yahnisi için:Yarım kg. kemikli koyun eti, 1 soğan, 2 domates, 2 biber, salça, kırmızı toz biber,tuz, et suyu.
Yapılışı: Kuzu eti dövülüp sinirleri ayıklanır, macun kıvamına getirilir. Ayıklanmış, yıkanmış bulgurla yoğrulur, baharatlar eklenerek minik köfteler yapılır.

Diğer tarafta etli yahni pişirilir ve köfteler kaynayan yemeğin içine atılır, pişirilir.Piştikten sonra servis yapılır.




5 yorum:

  1. mmmm nefis ğörünüyooorr...ellerine sağlık canım..
    sevğiler..

    YanıtlaSil
  2. Ablam çok teşekkürler,ellerine sağlık bu güzel tarif için.şimdi yayında,sevgiler,selamlar...gene beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık rica etsem ramazan lezzetleri etkinliği için cafemis ve gelibolu17 ye gönderiyorum yazıp linklerimizi verirmisin,format gereği şart,biz de senin linklerinle bir kaç yerde yayınlayacagız,gunluk gap projesı ıcın posta gazetesıne de gonderıyorum,lınk olmadan yayına veremıyorum,sızden haber bekleyecegım,hayırlı ramazanlar,sevgıler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  4. Canım benim, linkleri hala vermemişsin,bugün kapanış yapacağım,ekleyip haber verirsen almaya geleceği,iyi bayramlar,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil