Yapılışı: Tencerede su kaynatılır, yapraklar içine atılıp birkaç saniye tutulur, çıkarılır. Zeytinyağlı dolma içi hazırlanıp yapraklara sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerine birazcık zeytinyağ gezdirilip sıcak su konur. Porselen bir tabak kapatılıp çok az pişirilir, servis yapılır.
Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
19 Ağustos 2011 Cuma
Ebegümeci sarması
Yapılışı: Tencerede su kaynatılır, yapraklar içine atılıp birkaç saniye tutulur, çıkarılır. Zeytinyağlı dolma içi hazırlanıp yapraklara sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerine birazcık zeytinyağ gezdirilip sıcak su konur. Porselen bir tabak kapatılıp çok az pişirilir, servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tatmak isterdim
YanıtlaSilcok zaman gerekir gibi...