Hürriyet

14 Ağustos 2011 Pazar

Muhallebili kadayıf


Malzemeler: 300 gr. taze kadayıf, Yarım su bardağı toz şeker,dövülmüş ceviz, Yarım kahve fincanı sıvı yağ, fındıktan biraz büyük tereyağ,
    Muhallebisi için  2 paket damla sakızlı puding vb.,  süt.

Yapılışı: Kadayıf elle küçük küçük parçalanır, yağla beraber kahverengileşinceye kadar kavrulur, şeker eklenip biraz daha kavrulur,ceviz karıştırılır. Mini fırın tepsisine yarısı yayılır.Üzerine pişirilip ılıklaşan muhallebi dökülür.Onun üzerine kalan kadayıf yayılıp elle hafifçe bastırılır.Buzdolabında soğutulan  tatlı dilimlenerek servis yapılır.

Bu tarifi http://gelibolu17.blogspot.com/ ve  http://cafemis.com/ arkadaşlarımın birlikte düzenledikleri etkinliğe gönderiyorum.

4 yorum:

  1. Ablam çok teşekkür ederim bu güzel tatlı için,ellerine gönlüne sağlık,gene beklerim,şimdi yayınladım,görmeye gelebilirsin...sevgiler,selamlar olsun...
    http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2011/08/yeni-tarifler-gelmis.html

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık,nefis gözüküyor,rica etsem gelibolunun ve benim linklerimizi de ekler misiniz,ramazan lezzetleri etkinliği için yaptığınıza dair bir ibareyle not bırakırsanız hemen almaya geleceğim,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  3. Canım,108.sırada tarifin yayında,ellerine sağlık,teşekkür ediyorum katılımın için,her şey gönlünce olsun,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  4. ellerınıze sağlık sevdıgım bır tatlıdır

    YanıtlaSil