Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
27 Ağustos 2011 Cumartesi
Kaşarlı tavuk sarması
Malzemeler:3 tane tavuk göğsü,1 tane kuru soğan, 3 tane yeşil biber, 2-3 tane domates, 2 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, zeytinyağ,tuz, karabiber, dilimlenmiş kaşar peynirleri, kürdan, kekik, kuru nane.
Yapılışı:Tavuklar ince dilimlenip naylon arasında ince dövülür. ucuna kaşar konup rulo yapılarak sarılır, kürdanla tutturulur.Bir tencerede zeytinyağda soğan ve biberler kavrulur, domatesler eklenip pişirilir. Kalan et parçaları varsa eklenip karıştırılır. Salça ve toz biber eklenip karıştırılır. Kekik,nane,tuz,karabiber eklenir, tavuk rulolar üstüne yerleştirilir.Sıcak su eklenerek pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder