Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
6 Ağustos 2011 Cumartesi
Kepekli ekmek
Malzemeler: 1 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz,2 tatlı kaşığı toz şeker, 300 gr.beyaz un, 150 gr. kepekli un, 300 ml. su veya süt,2 tatlı kaşığı instand kuru maya.
Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılıp mayalanaya bırakılır. Hacminin 2 katı olunca yağlanmış bir kalıba dökülerek biraz da böyle bekletilir, sonra fırında pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Evde pişen ekmeğin tadı bir başka,elinize sağlık:)
YanıtlaSil