Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulup ikiye bölünür. Her parça saplarından koparılmadan 4e bölünüp kızartılır. Biberler kızartılır, Bir kaba alınır.Domatesler kabukları soyulup doğaranarak sarımsaklarla beraber zeytinyağda pişirilir. Patlıcan ve biberlerin üzerine dökülür. Biraz su eklenerek az daha pişirilir.Üzerine yoğurtla servis yapılır.
Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
1 Eylül 2011 Perşembe
Kırlı kızartması
Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulup ikiye bölünür. Her parça saplarından koparılmadan 4e bölünüp kızartılır. Biberler kızartılır, Bir kaba alınır.Domatesler kabukları soyulup doğaranarak sarımsaklarla beraber zeytinyağda pişirilir. Patlıcan ve biberlerin üzerine dökülür. Biraz su eklenerek az daha pişirilir.Üzerine yoğurtla servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder