Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
5 Ekim 2011 Çarşamba
Makarna Böreği
Malzemeler: Yarım paket makarna (istenilen şekilde),
1 çay bardağı rende kaşar peyniri,
1 yemek kaşığı un,
yarım demet maydanoz,
tuz, karabiber, tereyağ,
yarım çay bardağı süt,
1 tane yumurta.
Yapılışı: Makarna haşlanıp, tereyağla karıştırılır. içine diğer malzemeler eklenip az yağlanmış teflon tavaya yayılıp bastırılır. Kısık ateşte kızarıncaya kadar pişirilir. Bir kapak yardımıyla ters yüz edilip diğer tarafı da kızarıncaya kadar pişirilir. Dilimlenerek çayın yanında servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder