Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
5 Ekim 2011 Çarşamba
Tarhana aşı
Malzemeler: Kırmızı etli biber, kuru soğan, domates, tarhana otu, tuz.
Yapılışı: Malzemeler istenildiği kadar hazırlanır, yıkanıp doğranır. Tencerenin altına yıkanmış tarhana otu, üzerine doğranmış kırmızı etli biber, onun üzerine doğranmış soğanlar en üste de domatesler konur. Biraz su eklenip pişirilir. İçindeki tarhana otu alınıp atılır. Servis tabağına alınan yemeğin üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder