Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
27 Mart 2013 Çarşamba
Enginar sapı yemeği
Malzemeler: Saplı baş enginarlar, kıyma, kuru soğan, domates salçası, kırmızı toz biber,1 tane limon, zeytinyağ,varsa domates.
Yapılışı: Enginarların başı sapından ayrılır.Sapları soyulur, yaprakları da ayıklanıp doğranır.
Düdüklü tencereye saplar ve başı konur.Limon ikiye bölünerek konur, 1 saat haşlanır. Daha sonra tencerede zeytinyağda soğan ve kıyma kavrulur.Domates eklenip kavurmaya devam edilir.İçine salça, kırmızı toz biber konur, haşlanan enginarlar karıştırılarak sıcak su ilavesiyle 15-20 dakika kadar daha pişirilir.
Enginarların başı ile de ayrıca dolma yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harikasın. hemen denemek istiyorum. bugün pazarımız var.alıcam hemen.
YanıtlaSil