Malzemeler: Hamuru için:Un, su, tuz,
İçi: Tahin, zeytinyağ, toz şeker.
Yapılışı: Un,su,tuz karıştırılarak yoğrulur.Bezelere ayrılır.
Daha sonra oklavayla açılıp yufka yapılır.Üzerine zeytinyağ, çiğ tahin ve toz şeker serpilir.
Yufkanın tam ortasından delinerek açılır ve yavaş yavaş yuvarlanır.
Yuvarlamaya devam edilerek oklava gibi uzatılır.
Her iki ucundan yuvarlanarak toplanır.
İki yuvarlak birbirinin üzerine katlanır.
Oklavayla açılır.
Teflon tavada ya da varsa sacın üzerine alınır.
Zeytinyağıyla yağlanır. Alt tarafı pişince çevrilip diğer tarafı da pişirilir.
Daha sonra çayla beraber afiyetle yenir.
Çok güzel anlatmışsınız Nihal Hanımcım; ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
YanıtlaSilMaşallah harika bir anlatım süper:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Harika...
YanıtlaSil