Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
30 Temmuz 2013 Salı
Kat kat tat
Malzemeler: 1. kat için:1 kg. siyah üzüm, 1 tatlı kaşığı mısır unu, 1 tatlı k. nişasta, 1 tatlı kaşığı un, 3 tatlı kaşığı şeker,
2. kat için :1 kg. beyaz üzüm ve diğer malzemeler.
3. kat için:Su ve diğer malzemeler.
Yapılışı:Üzümler tanelenip tencereye konur, su eklemeden pişirilir.Arada kaşıkla ezilir. Ateşten indirilip soğuduktan sonra ezilip süzgeçten geçirilir. Unlar ve şeker bir kapta karıştırılır. Tenceredeki üzüm suyuna eklenir.Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Bir kek kalıbına 3 ayrı kat olarak (her kat soğuyunca) konup buzdolabında soğutulur.
Ben sade suyla yapılanın içine taze nane yaprakları koydum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
siyah üzümle yaptığın kat çok hoş olmuş
YanıtlaSileminim tadı da öyledir
eline sağlık
afiyet bal olsun