Hürriyet

30 Temmuz 2013 Salı

Kat kat tat



Malzemeler: 1. kat için:1 kg. siyah  üzüm, 1 tatlı kaşığı mısır unu, 1 tatlı k. nişasta, 1 tatlı kaşığı un, 3 tatlı kaşığı şeker,
                    2. kat  için :1 kg. beyaz üzüm ve diğer malzemeler.
                    3. kat için:Su  ve diğer malzemeler.
Yapılışı:Üzümler tanelenip tencereye konur, su eklemeden pişirilir.Arada kaşıkla ezilir. Ateşten indirilip soğuduktan sonra ezilip süzgeçten geçirilir. Unlar ve şeker bir kapta karıştırılır. Tenceredeki üzüm suyuna eklenir.Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Bir kek kalıbına  3 ayrı kat olarak (her kat soğuyunca) konup buzdolabında soğutulur.
 Ben sade suyla yapılanın içine taze nane yaprakları koydum.


1 yorum:

  1. siyah üzümle yaptığın kat çok hoş olmuş
    eminim tadı da öyledir
    eline sağlık
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil