Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
29 Temmuz 2013 Pazartesi
Portakallı,hurmalı pilav
Malzemeler:1 su bardağı baldo pirinç, 1 yemek kaşığı silme (veya daha az ) tereyağ, 1 buçuk bardak et suyu veya su, 4-5 tane doğranmış hurma,havuç, üstü rendelenip yıkanıp kibrit çöpü şeklinde doğranmış portakal kabuğu, tuz, karabiber, yenibahar.
Üzerine : Yağda kızartılmış tel şehriye.
Yapılışı: Pirinç ılık suyla yarım saat ıslanıp yıkanır. Bir tencereye tereyağ konup eritilir. Portakal kabukları ve minik doğranmış havuçlar konup biraz çevrilir.İçine su konup kaynayınca pirinçler eklenerek pişirilir.İnmeden önce hurmalar eklenir.Biraz daha pişirdikten sonra ateş kapatılıp demlenmeye bırakılır. Servisten önce bir kase suyla ıslanır. Altına şehriyeler yerleştirilir. Üzerine bastırarak pilav konup ters çevrilerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder