Hürriyet

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Portakallı,hurmalı pilav


Malzemeler:1 su bardağı baldo pirinç, 1 yemek kaşığı silme (veya daha az ) tereyağ, 1 buçuk bardak et suyu veya su, 4-5 tane  doğranmış hurma,havuç,  üstü rendelenip yıkanıp kibrit çöpü şeklinde doğranmış portakal kabuğu, tuz, karabiber, yenibahar.
Üzerine : Yağda kızartılmış tel şehriye.

Yapılışı: Pirinç ılık suyla yarım saat ıslanıp yıkanır. Bir tencereye  tereyağ konup eritilir. Portakal kabukları ve minik doğranmış havuçlar konup biraz çevrilir.İçine su konup kaynayınca pirinçler eklenerek  pişirilir.İnmeden önce hurmalar eklenir.Biraz daha pişirdikten sonra ateş kapatılıp demlenmeye bırakılır. Servisten önce bir kase suyla ıslanır. Altına şehriyeler  yerleştirilir. Üzerine bastırarak pilav konup ters çevrilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder