Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
21 Temmuz 2011 Perşembe
TUZLU KURABİYE
Malzemeler: 1 su bar. zeytinyağ, 1 su bar. yoğurt, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta kadar beyaz peynir,un,
Yapılışı: Yağın içine 2 yumurta akı ve 1 sarısı ,peynir,kabartma tozu,un ve yoğurt eklenip yoğrulur.Şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp susam dökülerek fırında pişirilir.
9 Temmuz 2011 Cumartesi
Buğdaylı tatlı
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış buğday, 1 su bar. haşlanmış nohut,1 çay bar. dövülmüş ceviz,( istenirse kuru üzüm, kuru kayısı vb.) istenildiği kadar toz şeker, vanilya, üzerine kavrulmuş susam,badem.
Yapılışı:Bir tencereye haşlanmış buğday ve nohut konup üzerine 1 su bar. su ve şeker eklenerek şeker eriyinceye kadar kaynatılır. Soğuyunca blenderden geçirilip ceviz eklenir.Bir kaba yayılır. Soğuduktan sonra üstüne susam ve bademler dökülür. Buzdolabında donduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)