Hürriyet

27 Mart 2013 Çarşamba

Enginar sapı yemeği



Malzemeler: Saplı baş enginarlar, kıyma, kuru soğan, domates salçası, kırmızı toz biber,1 tane limon, zeytinyağ,varsa domates.

Yapılışı: Enginarların  başı sapından ayrılır.Sapları soyulur, yaprakları da  ayıklanıp doğranır.



Düdüklü tencereye saplar ve başı konur.Limon ikiye bölünerek konur, 1 saat haşlanır. Daha sonra tencerede zeytinyağda soğan ve kıyma kavrulur.Domates eklenip kavurmaya devam edilir.İçine salça, kırmızı toz biber konur, haşlanan enginarlar karıştırılarak sıcak su ilavesiyle 15-20 dakika kadar daha pişirilir.
Enginarların başı ile de ayrıca dolma yapılır.

1 yorum:

  1. harikasın. hemen denemek istiyorum. bugün pazarımız var.alıcam hemen.

    YanıtlaSil