Hürriyet

12 Ekim 2013 Cumartesi

Haşhaşlı tatlı


Haşhaşlı tatlı
Malzemeler: 3 yumurta, 1 paket yumuşak margarin, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı kakao, 1 çay bar. toz şeker, 1 çay bar. sıvı yağ, 2 çay bar. irmik.


Şerbeti: 3 su bar. şeker, 4 su bar. su, 1/2 limon suyu. Üstü için ezilmemiş tane haşhaş tohumu.
Yapılışı: Hamur yoğrulup ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak tane haşhaşa batırılır. 175 derece fırında pişirilir. Önceden hazırlanan ılık şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür. Şerbetini çektikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder