Hürriyet

30 Kasım 2013 Cumartesi

Yufkalı-milföylü börek


Malzemeler: 5-6 tane kare milföy hamuru, 3 tane yufka, lor peyniri (ya da araya soğanla kavrulmuş kıyma da koyabilirsiniz),  Üstüne: 2 şişe maden suyu, 1 yumurta, Yarım su bar. zeytinyağ, 1 su bardağı süt,

Yapılışı: Dikdörtgen şeklinde bir borcam kullanılır. 2 buçuk -3 kare milföy hamuru  birleştirilip unla dikdörtgen şeklinde açılır, borcamın tabanına yayılır. Üzerine 1 buçuk yufka kırpık kırpık yapılıp milföyün üzerine yerleştirilir. Üzerine sadece lor veya kıymalı harç konur. Onun da üzerine tekrar 1 buçuk yufka kırpıklanarak yerleştirilir. En üste tekrar kalan milföy hamuru ince açılarak yayılır. Kareler halinde kesilir. Bir kapta  sıvı malzemeler karıştırılıp  tepsinin üzerine boşaltılır. Üzeri streçle kapanarak buzdolabında 1 gece bekletilir. Ya da sabahtan hazırlanıp buzdolabına konarak akşama kadar bekletilir.  180 derece fırında pişirilir.


1 yorum:

  1. Bu böreği duymuştum ama denememiştim.Mutlaka deneyeceğim.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil