Hürriyet

19 Kasım 2014 Çarşamba

Pancarlı-elmalı kısır




Malzemeler: 2 baş kırmızı pancar,2 su bardağı ince bulgur, 1 tane yeşil elma, maydanoz, tuz, kırmızı pul biber, 2 diş ezilmiş sarımsak,  istenildiği kadar iri dövülmüş ceviz,limon suyu ya da nar ekşisi,biraz zeytinyağ,

Yapılışı: Pancarlar  kabukları soyularak haşlanır. Suyu süzülür, ince bulgurun üzerine dökülerek bulgurun kabarması beklenir.Bu arada pancarlar rendelenir. Kabaran bulgurun içine bütün malzemeler karıştırılır.En son rendelenmiş ekşi elma konup karıştırıldıktan sonra servis yapılır. Eğer elmanın ekşiliği yeterse  diğer ekşileri kullanmayın. Yani ekşiliğini ayarlamak size kalmış. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder