Hürriyet

30 Ocak 2016 Cumartesi

Yufkalı - kadayıflı tatlı




Malzemeler: Bu tepsi için 1.5  hazır  böreklik yufka kullanıldı. (Evde bu yufka vardı, siz baklava yufkası ile de yapabilirsiniz.)
     Dövülmüş ceviz, kadayıf , Üzerine :1/2 su bardağı erimiş tereyağ, zeytinyağ ya da çiçekyağı.
Şurubu için: Bu tepsiye göre 1.5 su bardağı toz şeker, 3 bardak su.

     Yapılışı: İlk önce yufkalar sigara böreği gibi kesilir. Fırçayla erimiş yağ sürülür.İçine biraz kadayıf ve biraz da dövülmüş ceviz konur.

Sigara böreği şeklinde sarılır.

Sonra ortasından ikiye bölünüp yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

     Tamamı dolunca erimiş yağ bütün tatlının üzerine sürülür, fırında alt üst olarak kızarıncaya kadar pişirilir. Önceden hazırlanmış soğuk şurup üzerine dökülür.



2 yorum:

  1. blogunuzu zevkle izledim. Yeme de yanında yat dedirten tatlılarını ve yemeklerinizi beğendim. Başarınızı kutlar, sizi de benim bloguma beklerim.
    www.erhantigli.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil