Hürriyet

27 Ağustos 2010 Cuma

Ekmek dolması



Malzemeler:

1 tane dolmalık ekmek,

250 gr.kıyma,

zeytinyağ,

karabiber,tuz,kıyılmış yarım demet maydanoz,

1 tane kurusoğan,

Üstüne:Bir kase ezilmiş kese yoğurdu, 2 diş sarımsak,1 çay kaşığı kırmızı toz biber,2 yemek kaşığı zeytinyağ.


1 su bardağı sıcak et suyu, tencerenin dibine yerleştirmek için 10 kadar çiğ nohut.


Yapılışı:Dolmalık ekmeğin üstünden yuvarlak bir kapak kesilir,ekmeğe zarar vermeden içi boşaltılır,ufalanır.Bir tavada zeytinyağda ince doğranmış soğanlar sarartılır,içine kıyma eklenip kavrulur.Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozlar eklenir.Tekrar içi boşaltılan ekmeğin içine doldurulur, kapağı üzerine kapatılır.

Derin bir tencerenin dibine çiğ nohutlar yerleştirilir.Üstüne doldurulan ekmek oturtulur.Sıcak et suyu, kaşıkla kapağın kenarlarından ekmeğin içine kaçırmadan üstüne gezdirilir.Kapağı kapatılarak 10 dak.kısık ateşte pişirilir.Tencereden alınan dolma servis tabağına alınır. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağda kızdırılmış kırmızı toz biber gezdirilerek servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder