Hürriyet

6 Ekim 2010 Çarşamba

CEVİZLİ RULO

Malzemeler:1 çay bardağı portakal suyu,
                       1 çay bardağı sıvı yağ,
                       1 paket kabartma tozu, vanilya,
                        Aldığı kadar un,
İç: dövülmüş ceviz ve tarçın,
Şurubu:3 bardak su, 3 bardak şeker, limon suyu.

Yapılışı:Hamur  yoğrulup  hazırlanır  ve 3 parçaya ayrılır. Herbir parça merdaneyle açılır. Üstlerine ceviz - tarçın karışımı güzelce serilir. Yuvarlayarak rulo yapılır. 1'er cm. kalınlığında dilimlenir, yağlanmış tepsiye konup fırında pişirilir.Sıcakken önceden hazırlanmış şurup dökülür, çekince servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder