Hürriyet

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Paşa böreği





Hamuru için:
1 kg. un, 4 yumurta,biraz su, tuz
İç harcı: 
yarım kg. kıyma, 1 tane kuru soğan,yarım demet kıyılmış maydanoz, karabiber,tuz,
Üstüne: Ezilmiş kese yoğurdu, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, kırmızı toz biber.
Kızartmak için
zeytinyağ, haşlamak için yaklaşık 2 lt. et suyu.


Yapılışı:Hamur malzemeleri yoğrulur, bezelere ayrılır, yaklaşık 18 cm. çapında makarna hamuru kalınlığında yufkalar açılır, zeytinyağında kızartılır.
Diğer tarafta zeytinyağda doğranmış soğan ve kıyma kavrulur, tuz ve karabiber eklenir. Maydanoz karıştırılıp bir kenara konur. 
Geniş bir tencereye et suyu konup kaynatılır.Kızartılan hamurlar et suyuna atılıp su böreği yumuşaklığında haşlanıp, geniş bir servis tabağına alınır. Her katın arasına kıymalı harç yayılır. 3 kat hamur konduktan sonra üzerine ezilmiş sarımsaklı yoğurt dökülür. Kıymalı harç yayılır. Zeytinyağda kızdırılmış kırmızı toz biber gezdirilerek servis yapılır.


Tarifimi '' Çay,kahve bahane etkinliği'' için arkadaşım  http://gelibolu17.blogspot.com'a gönderiyorum.Diğer tarifler için sayfaya gidebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Ablacığım güzel böreğin için çok teşekkürler,ellerine sağlık,şimdi yayınladım,gene bekliyorum,selamlar sevgiler :)

    http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2011/09/veee-caykahve-bahane-etkinligimiz-ilk.html

    YanıtlaSil
  2. merhab nefıs börekten bızaz aldım elıne sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil