Hürriyet

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Kaşarlı tavuk sarması


Malzemeler:3 tane tavuk göğsü,1 tane kuru soğan, 3 tane yeşil biber, 2-3 tane domates, 2 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, zeytinyağ,tuz, karabiber, dilimlenmiş kaşar peynirleri, kürdan, kekik, kuru nane.


Yapılışı:Tavuklar ince dilimlenip naylon arasında ince dövülür. ucuna kaşar konup rulo yapılarak sarılır, kürdanla tutturulur.Bir tencerede zeytinyağda soğan ve biberler kavrulur, domatesler eklenip pişirilir. Kalan et parçaları varsa eklenip karıştırılır. Salça ve toz biber eklenip karıştırılır. Kekik,nane,tuz,karabiber eklenir, tavuk rulolar üstüne yerleştirilir.Sıcak su eklenerek pişirilir.

Paşa böreği





Hamuru için:
1 kg. un, 4 yumurta,biraz su, tuz
İç harcı: 
yarım kg. kıyma, 1 tane kuru soğan,yarım demet kıyılmış maydanoz, karabiber,tuz,
Üstüne: Ezilmiş kese yoğurdu, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, kırmızı toz biber.
Kızartmak için
zeytinyağ, haşlamak için yaklaşık 2 lt. et suyu.


Yapılışı:Hamur malzemeleri yoğrulur, bezelere ayrılır, yaklaşık 18 cm. çapında makarna hamuru kalınlığında yufkalar açılır, zeytinyağında kızartılır.
Diğer tarafta zeytinyağda doğranmış soğan ve kıyma kavrulur, tuz ve karabiber eklenir. Maydanoz karıştırılıp bir kenara konur. 
Geniş bir tencereye et suyu konup kaynatılır.Kızartılan hamurlar et suyuna atılıp su böreği yumuşaklığında haşlanıp, geniş bir servis tabağına alınır. Her katın arasına kıymalı harç yayılır. 3 kat hamur konduktan sonra üzerine ezilmiş sarımsaklı yoğurt dökülür. Kıymalı harç yayılır. Zeytinyağda kızdırılmış kırmızı toz biber gezdirilerek servis yapılır.


Tarifimi '' Çay,kahve bahane etkinliği'' için arkadaşım  http://gelibolu17.blogspot.com'a gönderiyorum.Diğer tarifler için sayfaya gidebilirsiniz.

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Kuru kapama

Malzemeler:  Yarım kg. sardalya,hamsi, vb. küçük balık,
                     3 domates, 2-3 yeşil biber, zeytinyağ.
Yapılışı: Balıklar zeytinyağda kızartılıp servis tabağına alınır. Başka bir tavada az zeytinyağında doğranmış biberler kavrulur, üstüne doğranmış domatesler eklenip kavurmaya devam edilir. Ocaktan alınan sos balıkların üzerine dökülüp servis yapılır.

19 Ağustos 2011 Cuma

Ebegümeci sarması


Malzemeler: 1 bağ ebegümeci, zeytinyağlı dolma içi ( kavrularak hazırlanır.)
Yapılışı: Tencerede su kaynatılır, yapraklar içine atılıp birkaç saniye tutulur, çıkarılır. Zeytinyağlı dolma içi hazırlanıp yapraklara sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerine birazcık zeytinyağ gezdirilip sıcak su konur. Porselen bir tabak kapatılıp çok az pişirilir, servis yapılır.

14 Ağustos 2011 Pazar

Muhallebili kadayıf


Malzemeler: 300 gr. taze kadayıf, Yarım su bardağı toz şeker,dövülmüş ceviz, Yarım kahve fincanı sıvı yağ, fındıktan biraz büyük tereyağ,
    Muhallebisi için  2 paket damla sakızlı puding vb.,  süt.

Yapılışı: Kadayıf elle küçük küçük parçalanır, yağla beraber kahverengileşinceye kadar kavrulur, şeker eklenip biraz daha kavrulur,ceviz karıştırılır. Mini fırın tepsisine yarısı yayılır.Üzerine pişirilip ılıklaşan muhallebi dökülür.Onun üzerine kalan kadayıf yayılıp elle hafifçe bastırılır.Buzdolabında soğutulan  tatlı dilimlenerek servis yapılır.

Bu tarifi http://gelibolu17.blogspot.com/ ve  http://cafemis.com/ arkadaşlarımın birlikte düzenledikleri etkinliğe gönderiyorum.

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Kepekli ekmek

Malzemeler: 1 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz,2 tatlı kaşığı toz şeker, 300 gr.beyaz un, 150 gr. kepekli un, 300 ml. su veya süt,2 tatlı kaşığı instand kuru maya.


Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılıp mayalanaya bırakılır. Hacminin 2 katı olunca yağlanmış bir kalıba dökülerek biraz da böyle bekletilir, sonra fırında pişirilir.